به گزارش «راهبرد معاصر»؛ بلومبرگ گزارش کرد، کشورهای عربی که تاکنون اقدامات مؤثری در مهار آتش افروزی رژیم صهیونیستی در غزه نداشته اند، نتوانستند آمریکا را در زمینه برقراری آتشبس در غزه همراه کنند و شورای امنیت در صدور قطعنامه برای برقراری آتشبس در غزه ناکام ماند. در عین حال فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان گفت: شاهد قتلعامی بیسابقه در غزه هستیم که هیچ جای دفاع از خود باقی نمی گذارد. معمولا چیزی که شاهدیم درگیری در صحنه بینالمللی است.
وی افزود: از اینکه شورای امنیت سازمان ملل متحد قادر نیست موضع سختی را در پیش بگیرد، بسیار متأسف و با اقدام آمریکا مبنی بر وتوی قطعنامه مذکور بیشک مخالفیم.
مقامهای آمریکایی پیش تر گفته بودند با آتشبس موافق نیستند، اما اظهارنظری درباره اینکه قصد دارند قطعنامه آتشبس را وتو کنند یا خیر مطرح نکردند. با وجود این، تردیدی وجود ندارد آمریکا مهم ترین حامی کشتار زنان و کودکان غزه است.
ریاض و پایتخت های عربی از ابتدا به صورت جدی علیه رژیم صهیونیستی موضع گیری و برای نشان دادن موضع واحد خود در راستای دفاع از مردم بی گناه غزه روابطشان را با این رژیم قطع نکردند
مصیب نعیمی، کارشناس مسائل غرب آسیا درباره واکنش وزیر امور خارجه عربستان به وتوی قطعنامه آتش بس غزه به وسیله آمریکا به «راهبرد معاصر» گفت: با وجود اینکه وزیر امور خارجه عربستان نسبت به وتوی قطعنامه آتش بس غزه به وسیله آمریکا واکنش نشان داد و با آن مخالفت کرد، اما متأسفانه سازمان ملل متحد به وضوح نشان داده است در برابر زورگویی های آمریکا بسیار منفعل عمل می کند.
وی با بیان اینکه سازمان ملل متحد در برابر وتوی قطعنامه هایی که همه کشورها نسبت به آن اتفاق نظر دارند، اما آمریکا مخالف است کوتاه می آید، افزود: با اینکه وزیر امور خارجه عربستان نسبت به وتوی قطعنامه آتش بس به وسیله آمریکا واکنش تندی داشت، اما نکته این است ریاض و پایتخت های عربی از ابتدا به صورت جدی علیه رژیم صهیونیستی موضع گیری و برای نشان دادن موضع واحد خود در راستای دفاع از مردم بی گناه غزه روابطشان را با این رژیم قطع نکردند.
کارشناس مسائل غرب آسیا عنوان کرد: اقدامات نمادین و مواضع برخی کشورهای عربی در راستای حمایت از مردم غزه فقط برای جلوگیری از تحرکات داخلی است، زیرا به عینه نشان دادند هیچ اقدام جدی در تصویب مصوبه قانونی در سازمان ملل متحد انجام نداده اند.
نعیمی گفت: قطعنامه وتو شده به وسیله آمریکا از سوی دبیرکل سازمان ملل متحد مطرح شد که با استفاده از ماده 99 منشور ملل متحد بتواند اقدام جدی در راستای توقف جنگ و جلوگیری از نسل کشی در غزه انجام دهد، اما آمریکا به راحتی از کنار آن گذشت و نه تنها با آتش بس موافقت نکرد، بلکه خواستار تداوم جنگ غزه شد.
کارشناس مسائل غرب آسیا یادآور شد: وتوی قطعنامه توقف جنگ به وسیله آمریکا نشان دهنده هماهنگی بی شرمانه میان رژیم صهیونیستی و آمریکا و فراتر از تحلیل هایی است که تاکنون در این زمینه ارائه شد.
وی تصریح کرد: تأکید علنی آمریکا بر ادامه نسل کشی و جنگ غزه به همه دنیا نشان داد و بر محافل بین المللی عیان شد آمریکا شریک تمام جرائم رژیم صهیونیستی در فلسطین و غزه است، هرچند آمریکا شراکت خود را در جنایت علیه مردم فلسطین بارها به نمایش گذاشته است، اما این بار به وسیله سازمان ملل متحد و ابزار وتو آن را عیان تر از همیشه به نمایش گذاشت.
وتوی قطعنامه توقف جنگ به وسیله آمریکا نشان دهنده هماهنگی بی شرمانه میان رژیم صهیونیستی و آمریکاست
نعیمی معتقد است: کشورهای بزرگی مانند چین و روسیه و مجامع بین المللی بر رژیم صهیونیستی و آمریکا برای توقف جنگ فشار وارد می کنند و صریح مخالفت خود را با حمایت های آمریکا از این رژیم بیان و بر این موضوع تأکید کرده اند، هیچ کس نمی تواند نسبت به نسل کشی و کودک کشی آشکار در نوار غزه بی تفاوت باشد.
وی تصریح کرد: در هیچ دورانی بیش از ۱۷ هزار قربانی به صورت عمدی ثبت نشده و ۸۰ تا ۹۰ درصد ویرانی مناطق مسکونی رقم نخورده است؛ به طوری که طبق آمارها، بیش از 6 هزار کودک و 4 هزار زن به وسیله رژیم صهیونیستی شهید شده اند. در این میان سازمان های بین المللی هیچ واکنش در خور تاملی نشان نداده اند. این سکوت راه را برای تداوم جنایت های رژیم صهیونیستی در غزه از سوی آمریکا باز گذاشته است.
کارشناس مسائل غرب آسیا معتقد است: دنیا برای جلوگیری از تداوم کشتار غزه باید کاری کند، زیرا تا زمانی که صهیونیستها در تنگنا قرار نگیرند و آمریکاییها با سناریویی برای حمایت از رژیم صهیونیستی به دنبال آتش بس نباشد، نمی توان احتمال داد شاهد متوقف شدن روند جنگ و کشتار بی گناهان در غزه باشیم، حتی اگر کشورهایی مانند عربستان نسبت به رویکرد آمریکا موضع جدی اتخاذ کنند.